DSC_8171 kopio 5.jpg

Konsertit & kokoonpanot

Lotan repertoaarissa on lukuisia konserttikokonaisuuksia sekä soolona että eri kokoonpanojen kanssa. Voit tilata konsertteja esim. paikkakuntasi konserttitaloon ja muihin paikkoihin. Lotta Marie esiintyy myös Tango Revolution -yhtyeen kanssa sekä duona harmonikkataiteilija Henna Leppäsen kanssa. 

tango_selection_groupshot_II_v2_portrait_instacrop.jpg

Tango Revolution

Tango Revolution on valmis - oletko sinä?

 

Tango Revolution -kvartetti loihtii instrumentaalimusiikilla visuaalisesti vivahteikkaan maailman, johon on helppo uppoutua. Tango saa heidän käsissään aivan uudenlaisen muodon ja modernin näkökulman. Muusikot heittäytyvät tulkitsemaan sävellyksiä huikealla ammattitaidolla ja intohimolla. Harmonikan, viulun, kontrabasson ja perkussioiden saumaton sointi ja muusikoiden yhteistyö luovat kokonaisuuden, joka resonoi syvällä sielussa.

 

Tango Revolutionin elokuvalliset melodiat, mystinen tunnelma ja sykkivä poljento tuovat tangon modernilla tavalla 2020-luvulle ja luo vahvoja visuaalisia kuvia. Mitä kaikkea sävyjä tango kätkeekään sisälleen?

 

Tango Revolution -kokoonpanon perustaja ja säveltäjä, teatterimuusikko ja harmonikkataiteilija Henna Leppänen, on säveltänyt debyyttialbumille tiheätunnelmaisen kokonaisuuden. Tunnelmat vaihtelevat intensiivisen tangon poljennosta massiiviseen, elokuvalliseen sointiin.

 

Tango Revolution, debyyttialbumi tulossa 2022

Henna Leppänen, harmonikka/sävellykset

Lotta Marie, viulu

Ville Rauhala, kontrabasso

Rauli Rantanen, cajon

O'Carolan's Welcome

Konsertti esittelee suomalaisille täällä vielä vähemmän tunnetun, irlantilaisen musiikin legendan ja suurimman vaikuttajan, Turlough O’Carolanin ja hänen kauniit teoksensa. O’Carolanin sävellyksien keskiössä ovat melodisuus sekä länsimaisen taidemusiikin ja kelttimusiikin tyylien yhdistyminen. O’Carolan inspiroitui suuresti Vivaldin ja Corellin musiikista, jonka seurauksena syntyi muun muassa yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan; ”O’Carolan’s Concerto”.

 

O’Carolan työskenteli elämästään 50 vuotta kiertävänä harpistina; hän kiersi ympäri Irlantia talosta taloon, joissa mesenaatit tukivat häntä, ja joille hän hän sävelsi ja omisti teoksiaan, eli ”planxtyja” (planxty = omistettu jollekin). O’Carolanilta on jäänyt talteen yli 200 sävellystä, joista suurin osa on planxtyja.

 

Soolokonsertissani esittelen O’Carolanin teoksia monipuolisesti. Eri puolilla maata sävelletyt planxtyt vievät kuulijan ikään kuin matkalle historiallisen Irlannin halki. Jokaiseen kappaleeseen liittyy tarina - kenelle se on sävelletty, mitä muuta erikoista sävellystilanteeseen liittyi, mitä Irlannissa tapahtui juuri tuolloin. 

O’Carolanin musiikki on moniulotteisuutensa vuoksi erityistä. Se liikkuu vaivattomasti taidemusiikin ja kelttimusiikin välillä sulautuen omanlaisekseen genreksi.

IMG_5193.JPG
17981328016311306.jpg

Éirinn go Brách

ÉIRINN GO BRÁCH -konserttisarja vie sinut Irlannin rikkaaseen historiaan irlantilaisen musiikin siivittämänä. Musiikki peilaa historian kiinnekohtia, joita Irlannin kipeässä menneisyydessä riittää. Sovitukset ammentavat ideansa perinnemusiikin lisäksi mm. klassisesta musiikista ja elektronisesta musiikista. 

Konsertti jakautuu kolmeen teemaan:

SEAN-NÓS
Vanhassa perinnemusiikissa kuuluvat mystiset kelttitarut, suuri nälänhätä ja maastamuutto. 

 

GAELIC LEAGUE
Irlannin kipeä taistelu itsenäisyydestä on kirvoittanut lukuisia lauluja. Lisäksi perinnemusiikin muokkautuminen osaksi populaarimusiikkia luo uusia musiikillisia muotoja. 

 

CRAIC AGUS CEOIL
Irlantilainen musiikki ja tanssi huumaa kuulijansa tänä päivänä ympäri maailmaa! Kuka voisi vastustaa nopean ja kiihkeän reelin menoa ja meininkiä? Irlantilaiset nykysäveltäjät taas ovat ottaneet omakseen perinnemusiikin ja taidemusiikin symbioosin, unohtamatta laajoja vaikutteita jazzista ja muista tyyleistä.

Konsertti sopii erityisen hyvin kirkkoihin ja muihin tunnelmallisiin paikkoihin.

Henna Leppänen &
Lotta Marie

Hurmion sävelet -konsertissa kuullaan tuttuja klassikkosävellyksiä sekä uutta musiikkia sovitettuna harmonikalle ja viululle. Konsertissa kuullaan myös unohtumattomia klassikoita, kuten Myrskyluodon Maija ja Por Una Cabeza. Ohjelmistossa yhdistyy uusi ja vanha, tuttu ja ennenkuulumaton. Tältä duolta on odotettavissa suurta tunnetta ja valloittavaa heittäytymistä! 

9B9A1384-Edit.jpg