DSC_3169 kopio 3-5.jpg

KONSERTTI-KIERTUEET

Éirinn go Brách​

ÉIRINN GO BRÁCH -konserttisarja vie sinut Irlannin rikkaaseen historiaan irlantilaisen musiikin siivittämänä. Musiikki peilaa historian kiinnekohtia, joita Irlannin kipeässä menneisyydessä riittää. Sovitukset ammentavat ideansa perinnemusiikin lisäksi mm. klassisesta musiikista ja elektronisesta musiikista. 

Konsertti jakautuu kolmeen teemaan:

SEAN-NÓS
Vanhassa perinnemusiikissa kuuluvat mystiset kelttitarut, suuri nälänhätä ja maastamuutto. 

 

GAELIC LEAGUE
Irlannin kipeä taistelu itsenäisyydestä on kirvoittanut lukuisia lauluja. Lisäksi perinnemusiikin muokkautuminen osaksi populaarimusiikkia luo uusia musiikillisia muotoja. 

 

CRAIC AGUS CEOIL
Irlantilainen musiikki ja tanssi huumaa kuulijansa tänä päivänä ympäri maailmaa! Kuka voisi vastustaa nopean ja kiihkeän reelin menoa ja meininkiä? Irlantilaiset nykysäveltäjät taas ovat ottaneet omakseen perinnemusiikin ja taidemusiikin symbioosin, unohtamatta laajoja vaikutteita jazzista ja muista tyyleistä.

Konsertti sopii erityisen hyvin kirkkoihin ja muihin tunnelmallisiin paikkoihin.

17981328016311306.jpg

Lúmi

LÚMI ammentaa voimansa suomalaisesta musiikista, pohjoismaisesta luonnosta, elokuvamusiikista ja taiturillisesta viulismista.

Eeppiset viulusovitukset tutuista klassikoista nostavat pintaan tunteita, kylmiä väreitä ja muistoja eletystä elämästä. Mukana on myös Lotta Marien omaa tuotantoa.

Konsertin ohjelmistossa kuullaan mm. klassikoita kuten Vesa-Matti Loirin Nocturne, Taivas on sininen ja valkoinen, Niin kaunis on maa ja Täällä pohjantähden alla; Oskar Merikantoa ja Jean Sibeliusta unohtamatta. Lisäksi luvassa on myös yllättäviä numeroita Nightwishilta, Yöltä ja Hectorilta. 

LÚMI on viihdyttävä ja tyylikäs kokonaisuus, jonka viimeinen silaus syntyy Lotta Marien upeasta kansainvälisestä karismasta ja tulkinnasta. 

Lúmi sopii hyvin kaikenlaisiin konserttitiloihin. Se on myös erinomainen valinta ulkomaalaisten vieraiden viihdyttämiseen.

IMG_5626 2.JPG