top of page
IMG_0552.JPG

40 Shades of Green

Irlantilaisen musiikin konsertti

40 Shades of Green

Koe irlantilaisen taide- ja perinnemusiikin syvät kansallisromanttiset tunnelmat! Vihreiltä niityiltä ja meren piiskaamilta jyrkänteiltä soivat kaiut salonkeihin, joissa klassiset säveltäjät ovat ammentaneet inspiraatiota Irlannin musiikista ja luonnosta.

Tämä harvoin Suomessa kuultu musiikkityyli on viehättävä ja helposti lähestyttävä. Konsertin vaihtelevassa ohjelmistossa kuullaan esimerkiksi sooloviuluteos Irish Suite (Ryan Molloy 2015), joka pohjautuu Bachin ranskalaisiin sarjoihin ja hyödyntää irlantilaista perinnemusiikkia. Fritz Kreislerin sovittamat Molly On The Shore, Last Rose Of Summer ja Danny Boy ovat myös mukana. Modernina lisänä kuullaan teoksia Micheail O Suillebhanilta, Francis Larchetilta ja Michael McGlynnilta. Irlantilaiseen perinteeseen kuuluva improvisointi tuo oman lisänsä konsertin ohjelmaan. Jokaisesta konsertista muotoutuu ainutlaatuinen hetki, kun yksinkertainen irlantilainen kansansävelmä saa uuden elämän improvisoituna kapriisina, sonaattina tai konserttona. Lisäksi Lotta Marie kertoo tarinoita teoksista ja niihin liittyvistä tapahtumista, tuoden konserttiin elävyyttä ja rikkoen klassisen musiikin jäykkää protokollaa.

Konsertti sai ensi-iltansa Kangasalan kirkossa 13.12.2022. Se keräsi lähes 100 kuulijaa ja sai erinomaiset arviot. Konsertti sulauttaa lumoavasti yhteen irlantilaisen taidemusiikin ja perinnemusiikin, tarjoten nautinnollisen elämyksen kuulijoille. Syksyllä 2023 konsertti esitetään 4 konsertin sarjana Pirkanmaalla. 

LottaVirkkunen-1861-Edit.jpg

40 Shades of Green
konserttikiertue syksy 2023

19.10. klo 20, Tampere, Kulttuuritalo Laikun Musiikkisali (3. krs)

29.10. klo 18, Pyhän Birgitan kirkko, Lempäälä

31.10. klo 19, Kangasalan kirkko, Kangasala

7.11. klo 18, Funkkistalo, Sastamala

Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

IMG_4397.JPG

40 Shade of Green
Concert

This concert will take you deep into the national romantic atmosphere of Irish classical and traditional music! Echoes from the green fields and rugged cliffs battered by the sea can be heard in the salons, where the most skilled classical composers have been inspired by Irish music and nature.

This genre, rarely heard in Finland, is charming and easily approachable. The changing repertoire of the concert includes, among others, the Irish Suite (Ryan Molloy 2015), a solo violin piece utilizing Irish traditional music based on Bach's French Suites. In addition, we will hear Fritz Kreisler's arrangements of Molly On The Shore, Last Rose of Summer, and Danny Boy. As a modern twist, there are works by Micheail O Suilleabhain, Francis Larchet, and Michael McGlynn. As a special addition, the musicians will showcase their incredible improvisation skills. Both Lotta Marie and Jokinen are virtuosic masters of improvisation. Improvisation and variation are essential elements of Irish tradition, so incorporating it into the concert program is a natural choice. In each concert the musicians will take a piece where a simple Irish traditional melody instantly grows into an improvised caprice, sonata, or concerto. Therefore, each concert is unique. Violinist Lotta Marie narrates the stories behind the pieces in an entertaining and engaging manner, which livens up the concert and breaks the stiff protocol of classical music.

The concert premiered at Kangasala Church on December 13, 2022. It was a success, attracting nearly 100 listeners and receiving excellent reviews. The concert combines Irish classical music and traditional music in a charming way, providing a delightful experience for the audience. Lotta Marie's skilled curation of the program and the duo's charismatic performance make the concert an assured crowd-puller.

SHOWREEL

TAITEILIJOIDEN ESITTELY

Lotta Marie - Viulu

Lotta Virkkunen, taiteilijanimeltään Lotta Marie,  on kokenut kansainvälinen viulisti, jonka monipuolinen ura kattaa eri musiikkityylit ja esiintymiset. Hän vietti vuodet 2011-2018 Irlannissa ja on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon (Master Of Arts In Music Performance) Cork School Of Musicissa vuonna 2018 erinomaisin arvosanoin. Virkkunen on myös musiikin kandidaatti Sibelius-Akatemiasta (2011) ja musiikkipedagogi TAMK:sta (2004). Hän on opiskellut myös Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa ja Irlannin Limerickin yliopiston Irish World Academyssa.

Virkkunen on herkkä ja intuitiivinen soittaja, joka yhdistää klassisen klangin ja tekniikan irlantilaiseen musiikkiin ja vapaaseen improvisaatioon. Hän on esiintynyt monissa orkestereissa ja festivaaleilla, myös kamarimuusikkona. Hänellä on laaja opettajakokemus ja hänen ansioluettelonsa on vaikuttava, sisältäen konserttimestarin tehtäviä ja yhteistyötä tunnettujen solistien kanssa.

Virkkunen on myös esiintynyt kansainvälisissä show-produktioissa ja esiintynyt erilaisten artistien kanssa. Hän on tehnyt merkittävää työtä irlantilaisen taide- ja perinnemusiikin edistämiseksi Suomessa. Hän on myös toiminut tuottajana ja taiteellisena johtajana monissa irlantilaisen musiikin ja tanssin esityksissä.

Kokonaisuudessaan Lotta Virkkunen on monipuolinen ja arvostettu viulisti, jonka vaikutus ulottuu eri musiikkityyleihin ja esiintymisareenoihin.

Samuli Jokinen - Piano, harmonikka

Samuli ”JJ” Jokinen  on suomalainen muusikko, pianisti, haitaristi ja kapellimestari. Hän on toiminut turkulaisen The Crash -yhtyeen kosketinsoittajana vuodesta 2006 yhtyeen lopettamiseen eli vuoteen 2009. Koskettimien lisäksi Jokinen on opiskellut klassista harmonikansoittoa 9-vuotiaasta alkaen ja valmistui keväällä 2005 Turun ammattikorkeakoulun musiikkipedagogilinjalta. Hän on kilpaillut harmonikansoitossa niin Suomessa kuin ulkomaillakin sekä osallistunut useille mestarikursseille. Jokinen on myös toiminut harmonikan soitonopettajana musiikkiopistossa. Jokinen on soittanut myös Mikko Mäkeläisen taustayhtyeessä. Hiljattain hän jättäytyi pois myös Jenni Vartiaisen yhtyeestä, jossa hän ehti soittaa koskettimia jo jonkun aikaa.

Jokinen tunnetaan Suomen ykkössolistien luottomuusikkona, ja hän onkin esiintynyt liioittelematta suurimman osan maamme kevyen musiikin artistien kanssa. Hän toimii kapellimestarina, muusikkona ja musiikillisena johtajana erilaisissa teatteriproduktioissa, mm. Mustion kesäteatterissa sekä Salon PROvinssi-teatterissa. 

Muusikkona hänen genreosaamisensa ylittää rajat rockista poppiin, musikaaleihin, iskelmään ja klassiseen musiikkiin. Jokinen valmistelee parhaillaan myös soololevyään. Samuli mainitsee yhdeksi suureksi musiikilliseksi innoittajakseen ja esikuvakseen säveltäjämestari J.S. Bachin. 

bottom of page