top of page
DSC_8472 2 kopio.jpg

Hei!

"Esiintyminen ja musiikki on minulle kutsumusammatti. Antaa jokaiselle kuulijalle mieletön elämys ja saada heidät liikuttumaan, nauramaan ja nauttimaan. Haluan musiikin kautta koskettaa ja välittää tunteita."​

~Lotta

Kaikki minusta

Klassinen, viihde- ja show-viulisti Lotta Marie tuo mukanaan tuulahduksen kansainvälisiltä lavoilta! Sibelius-Akatemiasta musiikin kandidaatiksi ja Cork School Of Musicista musiikin maisteriksi valmistunut Lotta on klassisen musiikin lisäksi ammattilainen popin, kevyen musiikin ja irlantilaisen musiikin saroilla. 

Lotta Marie on yksi Suomen monipuolisimpia viulisteja. Hänen ansioluettelonsa on hengästyttävä, sisältäen niin konserttimestarin tehtäviä, kansainvälisten kiertueiden tähtenä esiintymistä USA:ssa ja Euroopassa kuin Irlannin ja Suomen ja ykkössolistien kanssa esiintymistä. Hän liikkuu vaivatta sekä taidemusiikin, kevyen musiikin että kansainvälisen showbisneksen välissä. Lotta Marie tunnetaan myös virtuoottisena improvisoijana. Tämän vuoksi hän on erittäin suosittu muusikko lukuisien tunnettujen solistien taustajoukoissa. Lotta onkin esiintynyt mm Amadeus Lundbergin, Tomi Metsäkedon, Heidi Pakarisen, Heta Halosen, Milana Misicin, Mikko Mäkeläisen jne kanssa. Keväällä 2023 Lotta nähdään ”Olavi Virta - Punaiset lehdet” -konserttikiertueella.

 

Joulukuussa 2022 Lotta Marie esitti yhdessä pianisti Samuli Jokisen kanssa 40 Shades of Green -konsertin Kangasalan kirkossa. Konsertissa hän esitti irlantilaisen nykysäveltäjän Ryan Molloyn sooloviuluteoksen ”Irish Suite”. Kyseessä oli Pohjoismaiden kantaesitys. Suuren suosion saanut konsertti saa jatkoa myös vuonna 2023, kun sen esittäminen jatkuu ympäri Suomen. Lokakuussa 2021 Lotta Marie esitti Laikun konserttisalissa Henna Leppäsen kanssa italialaisen säveltäjä Paolo Picchion tilausteoksen Inquieta Elegia viululle ja harmonikalle. Kyseessä oli myös teoksen pohjoismainen kantaesitys. Kesäkuussa 2020 Lotta toteutti Suomalaiset Klassikot -live stream konsertin Tampereella Laikun kulttuuritalon konserttisalissa.

 

Lotta Marie on suosittu esiintyjä korkean profiilin yritys- ja yksityistilaisuuksissa. Pop- ja rock-hitit sekä elokuvasävelmät, jazz, jne taipuvat Lotan viululla upeiksi ja viihdyttäviksi kokonaisuuksiksi. Hänellä on hallussa sekä energinen ja liikkuva show-esitys että elegantti taustamusiikki. Lotan säihkyvä esiintymisen ja lumoava karisma luovat käsinkosketeltavaa tunnelmaa. Hän onkin esiintynyt mm. seuraavien yritysten tapahtumissa; LUMI Supertietokoneen avajaiset, OYS, Pöyry, Nokia, Microsoft, YIT, Helsingin yrittäjät. Patek Philippe, Rolex, Verona International, Helsingin kaupunki jne. 

Lotta Marie on esiintynyt vuosina 2012-2018 lukuisilla kiertueilla USA:ssa ja Keski-Euroopassa solistina ja musiikillisena johtajana kansainvälisissä show-produktioissa kuten Women Of Ireland, Gaelforce, Dance Masters ja Celtic Angels. Hän on työskennellyt huipputuottajien ja -muusikoiden kuten Gavin Glass (Lisa Hannigan) ja Colm O Foghlú (Riverdance, Mairead Nesbitt), Robbie Harris (Riverdance, Heartbeat Of Home, Jiggy, AfroCelt Sound System) kanssa. Lotta toimii tuottaja Martin O’Neillin ja monen muun artistin luottoviulistina esiintyen kymmenillä irlantilaisten artistien levyillä. Hän on esiintynyt Westlifen Shane Filanin sekä irlantilaislegenda Daniel O’Donnellin kanssa. Lotta Marie esiintyi Academos Orchestran solistina Irlannin presidenttille Michael D. Higginsille vuonna 2012. Sir Rod Stewardille hän puolestaan esiintyi Belfastin Titanic:ssa Phoenix-jousikvartetin kanssa. 

Lotta on esiintynyt USA:ssa, Kanadassa, Irlannissa, Englannissa, Hollannissa, Saksassa, Sveitsissä, Italiassa, Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Venäjällä, Puolassa ja Itävallassa. 

Lotta Marie on vahvasti intuitiivinen ja herkkä soittaja. Hänen erityinen sointinsa on tulos vuosien työstä, jossa yhdistyvät klassinen klangi ja tekniikka, irlantilaisen musiikin sävykäs artikulointi ja vapautunut hetkessä soittamisen taito. Lotta on esiintynyt mm. E5- ja Orkester Norden-orkestereiden riveissä viulistina ja äänenjohtajana, sekä kamarimuusikkona Ruotsissa ja Suomessa, mm. Ung Nordisk Musik- sekä Musik vid Gästriksland- ja Sääksmäki Soi-festivaaleilla. Hänen tärkeimpiä viulunsoitonopettajiaan ovat olleet Minna Kangas, Ari Angervo, Anna Lindal ja Nikolai Fadeev, jonka lisäksi hän on  opiskellut viulunsoittoa ja kamarimusiikkia mm. Monica Huggettin, Petri Aarnion, Réka Szilvayn, Vera Vaidmanin ja Uusi Helsinki-Kvartetin johdolla. Hän on esiintynyt mm. Helsingin Barokkiorkesterin sekä Irish Baroque Orchestran kanssa. Tampereella Lotta Marie soittaa säännöllisesti Pirkanmaan Pinna -orkesterin ja Tawastia Sinfonian riveissä.​

Soita

050-5315958

Email 

Seuraa

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • SoundCloud
bottom of page